Recent

Werken met Advanced Driver Assistance Systemen

Werken met Advanced Driver Assistance Systemen

Een prachtige titel voor deze blog. "Werken met Advanced Driver Assistance Systemen". Dit is een verplichte training voor FOCWA schade- en autoglasherstellers. De training wordt door VOC verzorgt. Daar wij met ons schade- en autoglasherstelbedrijf lid zijn van FOCWA moesten wij dus ook aan de training deelnemen.

Beschrijving van de VOC training "Werken met Advanced Driver Assistance Systemen

Een training is niet genoeg

Natuurlijk is het van belang dat in Nederland geschoolde technici aan deze geavanceerde systemen werken. Toch weten we uit ervaring dat met alleen training auto's niet gerepareerd worden. Hiervoor is meer nodig. Een van de belangrijkste eigenschappen van een technisch specialist is of hij of zij met druk en tegenslag kan omgaan. Binnenkort meer daar over in dit blog. 

Met de juiste kennis, informatie en tools zorgen wij ervoor dat de ADAS rijhulpsystemen op uw voertuig correct functioneren. Hiervoor blijven we investeren. We bijten ons vast in hardnekkige storingen en geven niet graag op. Onze ervaring, sinds de aanschaf van het ADAS kalibratiegereedschap, is dat veel rijhulpsystemen niet goed meer functioneren door aanwezigheid van storingen in andere systemen. Een voorbeeld: Bij een Audi A6 van bouwjaar 2012 werkt de adaptieve cruise control niet meer. Oorzaak een defect portierslot. Huh ... ? Horen we je zeggen. Ja, een defecte micro-schakelaar in het deurslot van de bestuurdersdeur kan voor uitval van de adaptieve cruise control zorgen. Het systeem kan immers alleen in werking gesteld worden als het bestuurdersdeur gesloten is. Voorwaarde is dan dat de status van het portier "open" of "gesloten" bekend is. 

Contact

Steeds meer auto's zijn uitgerust met ADAS rijhulpsystemen. Misschien uw auto ook wel? Opvallend is dat veel bestuurders niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden van deze intelligente systemen. Mocht uw auto een storing in één van de slimme rijhulpsystemen hebben, dan kunt u met onze technisch specialisten contact opnemen. U bereikt ze via T 0416-691396 of stuurt ons een email. Vermeld altijd de gegevens van uw auto, zoals kenteken en identificatienummer in uw bericht. 


Vragen of opmerkingen?

Onderwerp
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon
Bericht*
Autobedrijf Wout Bouman verzekert mij met de grootste zorgvuldigheid om te gaan met mijn persoonlijke gegevens conform de Wet op de Privacy en belooft daarmee deze gegevens niet te verstrekken aan derden.
© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service