Recent

Sleutels inleren lukt niet

VW Golf V sleutels niet in te leren

Het inleren van nieuwe sleutels is een klus die wij regelmatig uitvoeren. Dit keer belde een VW dealer ons. Ze hadden een VW Golf V staan waarbij het niet lukte om een nieuwe sleutel te programmeren. "Zouden jullie het eens willen proberen om de nieuwe sleutel in te leren?" was  hun vraag aan ons.

Wegfahrsperre aktiv!

Ook wij stelden vast dat de nieuwe sleutel niet in te leren was. Alleen wat was er nu precies aan de hand? Zodra met de nieuwe sleutel het contact ingeschakeld werd, verscheen er een melding "Wegfahrsperre aktiv!" in het instrumentenpaneel. Logisch want deze sleutel was immers niet geprogrammeerd. Tijdens onze eerste programmeer poging hadden we reeds opgemerkt dat enkele meetwaarden in de immobiliser afweken van de te verwachten waarden. Conclusie was dan ook dat de de startblokkeringsfunctie in het motorregelapparaat uit geprogrammeerd moest zijn. We waren dus eigenlijk redelijk zeker dat de motor met de nieuwe niet geprogrammeerde sleutel moest aanslaan. Dat we het bij het rechte eind hadden, blijkt uit onderstaande video.

VW Golf V "Wegfahrsperre aktiv!"

Seat Altea motorregelapparaat

Door het juiste meetwaardeblok in het motoregelapparaat te controleren, achterhaalden we het aanwezige VIN nummer. Het motorregelapparaat bleek van een Seat Altea te zijn geweest. Vermoedelijk heeft de VW Goilf V ooit een defect motorregelapparaat gehad en is een donor geplaatst waarbij men de donor in de zogenaamde "immo-off" mode heeft geprogrammeerd. In onze ogen een slechte oplossing, de motor kan dan eenvoudig gestart worden en is dus niet tegen diefstal beveiligd.

Immo dokter

Om dit probleem op te lossen hebben we de startblokkering in het motorregelapparaat weer geactiveerd door middel van een herprogrammering. Vervolgens moest het motoregelapparaat aangeleerd worden op de wegrijblokkeringsmodule van de VW Golf V. Aansluitend hebben we de nieuwe sleutel aangeleerd op de wegrijblokkering.

De VW Golf V kon nu worden afgeleverd met een goed werkende wegrijblokkering.

Heeft u ook een dergelijk probleem met een wegrijblokkering? Of bent u op zoek naar een adres voor onderhoud, reparatie of diagnose van uw Volkswagen. Neem gerust contact met ons op via T 0416-691396 of maak gebruik van onze handige online afspraak planner.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service