Recent

Originele achteruitrijcamera voor Focus 3 met kleuren display

Originele achteruitrijcamera retrofit voor Ford Focus 3

Al geruime tijd monteren wij originele cruise-control bediening in de diverse Ford modellen. Zo ook voor de eigenaar van de Focus uit dit blog. Een tijdje terug hadden we de Focus voorzien van cruise-control, echter nu wilde de bestuurder graag een originele achteruitrijcamera opgebouwd hebben. Hij had zelf al flink veel voorwerk verricht. We maakten een aantal goede afspraken aangaande de inbouw en het daarmee gepaard gaande uitzoekwerk. Hij zou de onderdelen regelen en wij zouden het netjes inbouwen. De eerste keer is altijd even aankijken wat je tegen komt dus we hadden ruim ingepland. Op dit moment had de Focus een origineel parkeerhulp systeem. Dit bestond uit parkeersensoren voor en automatische inparkeerhulp. Deze opties moeten niet aanwezig zijn voor de retrofit, maar dat was het bij dit voorbeeld wel.

We hebben een originele camera module (IPM-B) en camera ingebouwd. Alle bedrading is aangelegd en de naderhand zijn de diverse modules geprogrammeerd. We hebben een paar flinke tegenslagen ondervonden doordat de onderdelen geleverd door de klant niet nieuw waren. Deze donor onderdelen bleken helaas defect te zijn. In het begin twijfelden we of we de juiste programmeringen hadden toegepast en of alles goed op het voertuignetwerk was aangesloten. Dit bleek echter wel het geval te zijn. Na beoordeling van het  LIN-bus signaal konden we niet anders concluderen dat de geleverde onderdelen defect zouden zijn. De eigenaar ging akkoord met nieuwe onderdelen. Nadat we die hadden ingebouwd en de nieuwe module hadden geconfigureerd konden we de klant het goede nieuws vertellen.

De voordelen van deze originele retrofit zijn enorm. Alles werkt zoals af-fabriek. De PDC blokjes, actieve lijnen en het camerabeeld zijn in- en uit te schakelen met de knopjes van de audio-headunit. Zie onderstaand filmpje.

Wilt u ook gebruik maken van de voordelen van een achteruitrijcamera in uw Ford, vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden. Voor een aantal Opel Astra-J modellen kunnen we dit ook origineel aanbieden.

Contact

U kunt ons bereiken via T 0416-691396. Ook kunt u een email sturen via onze website. 

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service