Recent

Opel security code

Waar is de security code voor nodig?

Sinds halverwege jaren 90 zijn auto's uitgerust met startblokkeringssystemen. Deze beveiligingssystemen zijn van eenvoudig uitgegroeid tot complex. Opel kent verschillende generaties van de wegrijblokkering. 

Generaties 1 & 2 bestonden uit een immobiliser regeleenheid, de motor-ecu en een transponder in de sleutel. In de generatie 3 & 4 systemen is de startblokkering onder gebracht in tal van verschillende regeleenheden. Het vervangen van bijvoorbeeld een zekeringkast kan bij deze generatie wegrijblokkeringen niet zomaar zonder gevolgen.

De transponder in de autosleutel maakt altijd onderdeel uit van de startblokkering

Voor veel programmeer handelingen is de zogenaamde security code noodzakelijk. Opel levert deze bij een nieuwe auto op de zogenaamde Carpass. Het gebeurt echter al te vaak dat de security code niet meer bij de auto aanwezig is. Dit kan door verlies van de Carpass of slechte documentatie van de voertuiggegevens door het leverende autobedrijf. Een andere veel voorkomende oorzaak is dat een donor elektronica onderdelen zijn gemonteerd. 

Opel Zafira-A, een praktijk voorbeeld

Deze Zafira was ons aangeboden door een Opel specialist. Zij hadden een motorstoring herleidt naar een defecte motor-ecu. Om bij deze auto van bouwjaar 2001 de kosten nog enigszins onder controle te houden werd een tweedehandse motor-ecu gemonteerd. Op basis van het in de donor-ecu aanwezige VIN nummer werd de security code opgevraagd bij Opel. Helaas bleek deze security code onjuist te zijn. De donor-ecu was nu dus eigenlijk onbruikbaar. 

De motor-ecu van de Opel Zafira in uitgebouwde toestand

Gelukkig voor deze Opel specialist hebben wij de mogelijkheid de security code te achterhalen uit de motor-ecu. Nu we over de juiste security code beschikten kon de donor-ecu alsnog op het startblokkeringssysteem van de Zafira worden ingeleerd. 

Contact

Heeft u ook een probleem met de security code van uw Opel? Lukt het de dealer niet om nieuwe sleutels te programmeren, omdat de security code niet klopt bij uw Opel? Geen nood, neem contact met ons op. Wij helpen u graag. In onze werkplaats kunnen we van haast elke Opel de security code achterhalen. De aanwezigheid van uw auto in onze werkplaats is daarvoor wel noodzakelijk. Ook de nieuwe modellen zoals de Insignia, Astra-J, Zafira-C hebben voor ons geen geheimen. Bel met T 0416-691396 of gebruik onze online afspraak planner

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service