Opel Corsa-C met vreemde Easytronic foutcodes

Wij schrijven regelmatig over de Opel Easytronic transmissie. We kijken dan ook niet gek op dat we vaak benaderd worden door Easytronic rijders die vragen hebben over hun Opel.

Zo werden we gebeld door een iemand die net een Opel Corsa-C uit 2003 met Z10XE motor had aangeschaft. Na een tijdje rijden zag de bestuurder een F in het display verschijnen en ook ging het service lampje branden. Dit gebeurde telkens maar heel even. Het service lampje ging dus weer uit. Echter werd het van kwaad tot erger totdat het service lampje continu bleef branden.

Diagnose stellen gaat niet via de telefoon of mail

De eigenaar kwam ons tegen op het internet en vroeg ons per mail om een oplossing. Iedereen zal begrijpen dat diagnose stellen via telefoon of mail haast onmogelijk is. Gekscherend zeggen wij altijd dat we geen glazen bol hebben waar we in kunnen kijken. Het is vaak erg moeilijk om klacht goed te beschrijven. Opgeslagen foutcodes zijn nog niet voorhanden, immers beschikken de meesten niet over de geavanceerde diagnose apparatuur waar wij over beschikken. We verzoeken de bellers of mailers dan de auto bij ons in de werkplaats te brengen voor een basis diagnose.

Diagnose stellen in onze werkplaats

Deze Opel Corsa-C met Easytronic probleem kwam dus naar onze werkplaats in Wijk en Aalburg en de volgende foutcodes waren opgeslagen:

  • P1710 - Wheel speed error
  • P1711 - Front left wheel speed sensor no signal
  • P1712 - Front right wheel speed sensor no signal
  • P1706 - Clutch temperature

Na het aansluiten van onze automotive labscoop stelden we vast dat de signalen van beide snelheidssensoren gewoon aanwezig waren op de connectoren van de Easytronic TCU. Dat was op zich vreemd, immers de TCU zette telkens weer foutcodes op deze snelheidssensoren. We zetten de diagnose door en uiteindelijk konden we onze vinger op de zere plek leggen. Uiteraard begrijpen we dat een ieder heel graag de oplossing hier zou willen lezen. Laten we dat nu eens een keertje niet doen. Wij zijn soms van mening dat we niet alle gemaakte uren kunnen door berekenen aan de klant. Hierdoor gaan soms uren verloren. Wij noemen dat "leergeld". Als we dan alle oplossingen zo maar weg geven dan gaat ons "leergeld" nooit iets opleveren. Iedereen zal dit kunnen begrijpen ;-)

Wilt u van uw Opel Easytronic storing af? Maak dan een afspraak voor de oplossing in onze werkplaats.

Contact

Via T 0416-691396 komt u in contact met onze techneuten. U kunt ook een email sturen. Vergeet niet om het kenteken of chassisnummer van uw auto te vermelden.

Comment