Recent

Online verbindingen met autofabrikanten

Diagnose op fabrieksniveau

Moderne auto's zitten bomvol elektronica. Zo'n auto is voor ons als techneuten een feestje. Allerlei technieken die tezamen de ultieme machine vormen. Verbrandingsmotoren gecombineerd met elektrische aandrijftechnieken, veiligheids- en rijassistentiesystemen en steeds meer elektronische gadgets doen hun intrede in de verschillende segmenten. Dit vraagt om een high-tech uitgeruste werkplaats.

In onze werkplaats werken wij met zeer veel verschillende equipment. Dit is nodig om onderhoud, reparatie en diagnose te kunnen uitvoeren aan de verschillende merken en modellen. Zo maken we volop gebruik van online werkplaatshandboeken van autofabrikanten. Steeds vaker gaat echter ook onze diagnose apparatuur online. We halen dan exact de juiste gegevens voor uw auto op bij de autofabrikant. Dit doen we onder andere voor de volgende merken:

AudiBMWChevroletCitroënFordMINIOpelPeugeotSeatSkodaVolkswagenVolvo

Graag geven we een paar voorbeelden van situaties waarbij de noodzaak van een online aansluiting bij de server van de autofabrikant verduidelijkt wordt.

Telecodering BSI Citroën DS5

Deze Citroën DS5 was uitgerust met een bandenspanningscontrole systeem. Na de wielenwissel kampte deze Citroën DS5 met een configuratie probleem in de voertuigelektronica. Ook de radio bleef telkens een irritant piepje geven. De problemen waren ontstaan nadat men geprobeerd had de TPMS ventiel codering opnieuw door te voeren in het bandenspanningscontrole systeem. Door de telecodering van de BSI met behulp de online verbinding met de Citroën server opnieuw uit te voeren konden we deze DS5 weer storingsvrij de weg op sturen.

Opel Corsa-D BCM software storing

De Opel Corsa-D modellen kunnen met een plotselinge storing kampen waarbij de motor niet meer gestart kan worden. Met enige regelmaat zien wij deze storing in onze werkplaats verschijnen. Onze techneuten hebben hier een oplossing voor.


Vragen of opmerkingen?

Onderwerp
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon
Bericht*
Autobedrijf Wout Bouman verzekert mij met de grootste zorgvuldigheid om te gaan met mijn persoonlijke gegevens conform de Wet op de Privacy en belooft daarmee deze gegevens niet te verstrekken aan derden.
© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service