Recent

Opel motor ecu vervangen

Opel motor computer leveren en programmeren

We werden benaderd door een garagebedrijf dat diagnose had gesteld aan een motormanagement storing bij een Opel Combo met Z16SE motor. Conclusie motor computer defect. Een van de 5 Volt circuits in de regeleenheid viel af en toe weg waardoor de gaspedaal reactie wegviel.  Ze stelden ons de vraag wat een nieuwe motor computer zou kosten inclusief het programmeren hiervan.

Opel levert nieuwe motor computers zonder software. De nieuwe regeleenheid dient dus voertuig specifiek geprogrammeerd te worden nadat deze gemonteerd is. Dit houdt in de juiste software versie en de voertuig variant configuratie in de motor computer programmeren. Dus onder andere de aanwezigheid van cruise-control,  ABS of airco. Tevens dient de startblokkering opnieuw ingeleerd te worden. Dit is een procedure de juiste diagnose equipment voor nodig is.

Klonen

Er zijn bedrijven die de motor computers klonen of zelfs in de zogenaamde immo-off stand programmeren. Onlangs schreven wij over de gevolgen hiervan. Het gevaar van klonen zit hem in het feit dat software fouten mee gekloond worden. Met alle gevolgen van dien. Door de methode die wij gebruiken wordt de nieuwe ecu met de laatste, eventueel verbeterde, fabriekssoftware geprogrammeerd. Hieronder een screenshot van verbeterde software.

Rechts boven zijn de verbeter punten van de nieuwe software opgesomd.

Voordelig alternatief

Door slim in te kopen kunnen wij deze service voor een zeer aantrekkelijke prijs aanbieden. Een nieuwe originele ecu, volledig geprogrammeerd met software, configuratie en startblokkering aanmelding, leveren wij een stuk voordeliger dan het Opel merkkanaal. Vervanging van de ecu is dan ineens een voordelig alternatief voor repareren of revisie van de ecu. Reparatie of revisie van de motor ecu gaat helaas vaak gepaard met vervolg problemen. De motor ecu is bevat een complexe printplaat die lastig te herstellen is. Andere nadelen van reparatie is dat dit lange wachttijden met zich meebrengt  en dat er in veel gevallen extra onderdelen van de startblokkering mee gezonden dienen te worden. De reden hiervoor is dat de reparatie anders niet getest kan worden. 

Ook een defecte regeleenheid?

Heeft u ook een dergelijk probleem met een defecte computer of regeleenheid, ongeacht merk en welke computer? Of bent u op zoek naar een adres voor onderhoud, reparatie of diagnose van uw voertuig. Neem gerust contact met ons op via T 0416-691396 of maak gebruik van onze handige online afspraak planner. Vermeld altijd de gegevens van uw auto, zoals kenteken en identificatienummer (VIN) in uw bericht aan ons.

Reacties (2)

Reactie toevoegen
K
1 maand geleden
Wat kost een nieuwe ecu voor een Opel Corsa 1,4 uit 2003 z14xe? Bij u?
Iwan
25 Mar
Wat kost een nieuwe ecu voor een Opel Vectra c station 2005 3.0 V6 cdti

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service