Recent

Mini Cooper S cruise control weigert dienst

Cruise control Mini Cooper S

Een in Mini gespecialiseerde auto verkoper bood ons deze Mini Cooper S aan. De cruise control van de Cooper S weigerde dienst. Graag diagnose stellen en repareren was zijn opdracht.

Tijdens het uitlezen van de storingscodes kwam de volgende code te voorschijn:

Foutcode 9317 opgeslagen in het instrumentenpaneel van de Mini

Om zeker te zijn dat de benodigde ingangssignalen aanwezig waren controleerden we de schakelaar standen van de stuurwiel elektronica en de werking van de pedaalschakelaars. Deze functioneerden correct.

Controle stuurwielbediening met onze diagnose apparatuur

Nu was het zaak om eerst een maatregelplan uit te voeren. We hadden immers een opgeslagen foutcode in het instrumentenpaneel die verwees naar een probleem in de variantcodering.

Dealerlevel diagnose

Het maatregelplan werd met onze BMW en Mini dealerlevel diagnose apparatuur opgesteld en uitgevoerd. De foutcode in het instrumentenpaneel kon hierop gewist worden en tijdens de controle proefrit stelden we vast dat de cruise control weer perfect werkte.

In dit geval hebben we dus geen enkel onderdeel vernieuwd. Door gebruik te maken van kennis, informatie en de juiste tools konden ook voor de klant de reparatiekosten laag gehouden worden.

Heeft u ook een Mini die onderhoud, reparatie of diagnose van een storing nodig heeft? Neem gerust contact met ons op via 0416-691396 of onze online afspraak planner.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service