Recent

Landrover Range Rover Sport sleutel programmering

Kunnen jullie een sleutel programmeren op een Landrover?

Met bovenstaande vraag werden we benaderd door een handelaar. Hij had een Landrover Range Rover Sport verkocht. De nieuwe eigenaar wilde wel twee sleutels bij zijn nieuwe paradepaardje hebben. Zodoende werd een nieuwe sleutel besteld. Deze nieuwe sleutel dient geprogrammeerd te worden.  Waarop wij werden gebeld. Met onze dealerlevel equipement voor Landrover is dit geen probleem, dus kom maar langs zeiden wij.

Eenmaal met de Range Rover Sport bij ons in de werkplaats, bleek het verhaal toch iets anders in elkaar te steken. De Landrover kon namelijk al gestart worden op beide sleutels, alleen de afstandbediening werkte nog niet. Dat is om twee redenen vreemd:

Op de al bestaande sleutel zou de afstandbediening moeten werken;Op de nieuwe sleutel, die bij nadere uitleg al door een dealer geprogrammeerd bleek te zijn, zou de afstandbediening ook moeten werken. Die werkt namelijk direct na programmeren van de nieuwe sleutel.

De nieuwe sleutel was dus al geprogrammeerd, alleen dacht men dat dit niet goed was gegaan Met als gevolg een niet-werkende afstandbediening.

Niet programmeren, maar diagnosticeren

De Landrover bleef staan voor verder onderzoek. Doordat we in onze werkplaats over de juiste informatie beschikken, konden we snel bepalen dat er een probleem met de voeding op de ontvanger was. Er stond namelijk maar een voeding van 2,3 Volt. Door op verschillende plaatsen de bedrading te controleren konden we ons zoekgebied verkleinen. Na het verwijderen van diverse bekledingsdelen vonden we het probleem. De voedingsdraad was nagenoeg door en na een klein rukje was het helemaal gedaan met de verbinding.

Veel anderen zouden gewoon een draad buitenom leggen. Wij doen dit liever niet, we willen graag weten waar het probleem zich bevindt en of er meerdere problemen aan zitten te komen en eventueel gelijk opgelost kunnen worden. Kost wat meer tijd, maar scheelt soms vervelende herhalingsbezoeken.

Contact

Onze techneuten zijn gepassioneerde vakidioten. Heeft u vragen aan ze neem dan contact op met ze via T 0416-691396. U kunt ook het online afspraakformulier op de website gebruiken.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service