Nieuwe sleutel kan niet ingeleerd worden

Laatst werden we gebeld door een Opel dealer. Zij hadden een Opel Corsa-C in hun werkplaats staan waarvan een nieuwe sleutel geprogrammeerd moest worden. Alleen wilde dit maar niet lukken.

De Opel dealer vroeg ons of wij misschien wisten wat er aan de hand kon zijn. Het was immers vreemd dat de al bij de auto aanwezige sleutel wel opnieuw geprogrammeerd kon worden, maar de nieuwe sleutel niet. In overleg besloten we de Opel Corsa-C naar Wijk en Aalburg te laten komen.

Opel diagnose

Bij dergelijke problemen controleren we altijd de status van het immobliser systeem. In dit geval was een wachttijd actief. En niet de minste, de wachttijd bedroeg 10 uur en 40 minuten!

 Duidelijk iets aan de hand met de immobiliser. De wachttijd bedraagt meer dan 10 uur!

Duidelijk iets aan de hand met de immobiliser. De wachttijd bedraagt meer dan 10 uur!

Technische ondersteuning

Onze techneuten ondersteunen gespecialiseerde bedrijven bij hun technische problemen. Lees hier meer over onze technische ondersteuning.

Wachttijd

Hoe ontstaat een dergelijke wachttijd? Wanneer de zogenaamde Security Code foutief wordt ingegeven springt het systeem op een wachttijd. Bij de eerste foute invoer bedraagt de wachttijd 10 minuten. De tweede keer wordt de wachttijd 20 minuten. De derde foute invoer geeft een wachttijd van 40 minuten. Na iedere foutieve invoer verdubbelt dus de wachttijd. Het was dus duidelijk dat de Security Code een groot aantal keer verkeerd was ingevoerd. Voor we überhaupt verder zouden kunnen werken moest er meer dan 10 uur gewacht worden. 

De volgende dag gingen we verder met de Opel Corsa. We bespraken met de Opel dealer onze bevindingen aangaande de wachttijd. We vroegen hen welke Security Code zij hadden gebruikt. Deze vergeleken we met de Security Code welke wij met onze speciale equipment uit de elektronica van de auto kunnen achterhalen. Zoals was te verwachten kwamen de codes niet overeen. 

Hoe kan het dat de fabrieksgegevens niet meer met de auto kloppen? Meestal ligt de oorzaak in in het verleden uitgevoerde reparaties. Er is ooit een donor motormanagement computer geplaatst samen met de overige onderdelen van de startblokkering. Om onderdelen van de startblokkering van de ene naar de auto te doneren is programmeren vaak noodzakelijk. Veelal kiest men er dan voor om eenvoudig weg alle componenten te verwisselen. Programmeren is dan niet nodig, echter veroorzaakt het eigenlijk altijd problemen in de toekomst. Immers de fabrieksgegevens kloppen niet meer. Zo ook in dit geval. 

Met de juiste Security Code hebben we alle componenten van de startblokkering geprogrammeerd. Vervolgens was het een koud kunstje om de nieuwe sleutel op de startblokkering aan te leren. 

Contact

Wilt u in contact komen met onze techneuten? Bel gerust met T 0416-69196. U kunt natuurlijk ook een bericht via onze website versturen. 

Comment