Recent

Ford Fiesta met configuratie probleem

Ford Fiesta cruise control retrofit mislukt

Een autohandelaar heeft een Ford Fiesta in de verkoop die niet is uitgerust met cruise control. Veel potentiële kopers informeren naar de mogelijkheid de Fiesta te voorzien van een originele cruise control. Daarom besluit de handelaar een cruise control retrofit uit te voeren. Na montage van de benodigde onderdelen en aanpassing van de kabelboom vraagt hij zijn lokale Ford dealer de voertuig elektronica configuratie aan te passen. Tijdens de aanpassing van de configuratie gaat echter een en ander fout. De Ford Fiesta kampt nu met een fiks aantal storingen en controlelampje van het airbag systeem blijft branden.

Airbag SRS waarschuwing blijft actief na aanpassing voertuig configuratie data

Vriendjes politiek

Wij werden door een bevriende automonteur gebeld. De Ford Fiesta was namelijk verhuisd naar een andere Ford dealer. Hij vroeg ons of wij het volgende probleem herkenden: Wanneer het configuratie bestand gelezen wordt, dan raakt de opgeslagen configuratie data in de auto beschadigd. Als de technicus goed oplet wordt dit opgemerkt. Echter als dan vervolgens in de configuratie de cruise control aanpassing toch wordt doorgevoerd, schrijft het Ford diagnose apparaat het beschadigde data bestand terug in de auto. Met alle gevolgen van dien. De auto staat dan bomvol foutcodes, het VIN nummer kan niet meer worden gelezen en de gehele configuratie is onjuist. 

Dealerlevel

Ons uitgebreide assortiment diagnose apparatuur bestaat niet alleen uit online verbonden apparatuur. Wij beschikken tevens ook over equipement waarmee je vaak net iets verder kunt gaan. Een mooi voorbeeld daarvan is de Volkswagen Passat die kampte met een storing aan de wegrijblokkering. Wij noemen dit beyond dealerlevel diagnose. 

De Ford monteur wist dat wij over speciale diagnose apparatuur beschikken om configuraties in Fords aan te passen. We doen dit namelijk ontzettend vaak bij de verschillende Ford modellen wanneer we onze cruise control retrofits uitvoeren. 

We spraken af dat we eerst zouden proberen of we op lokatie support konden verlenen. De Ford Fiesta hoefde dan de dealer werkplaats niet te verlaten. Wel zo prettig voor hen. Al snel werd duidelijk dat deze Fiesta flink overhoop lag. Het zou beter zijn de auto naar onze werkplaats te halen en hier verder te gaan met de diagnose. 

Korte lijnen

De auto ging mee naar onze werkplaats. De Fiesta was ondertussen ook nog eens het VIN nummer kwijt waardoor de originele diagnose apparatuur van Ford de auto niet eens meer kon identificeren. 

Om de speciale retrofits mogelijk te maken werken wij nauw samen met de ontwikkelaars van onze diagnose apparatuur. Samen testen we configuraties op juistheid en bepalen zo of de retrofit uitgevoerd kan worden. Zo zijn we ook aan de slag gegaan met deze half geconfigureerde Fiesta. Met als resultaat een goed geconfigureerde auto die met werkende cruise control afgeleverd kon worden aan de autohandelaar.

Contact

Via T 0416-691396 kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons ook een email sturen. gebruik dan het formulier op onze website

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service