Recent

Een BMW maatregelplan selectief uitvoeren

Selectief BMW maatregelplan (CIP)

Met een maatregelplan wordt het uitvoeren van software updates van de verschillende elektronische modules in een BMW bedoeld. Een maatregelplan wordt ook wel met de term CIP aangeduid. CIP staat voor Coding Individualisation & Programming. De BMW dealer dient bij een maatregelplan alle modules die een update nodig hebben van nieuwe software te voorzien.

Onlangs kregen wij een BMW5-serie Touring aangeboden. De mechatronica van de automatische transmissie was vernieuwd door een revisie bedrijf. De nieuwe mechatronica dient na montage geprogrammeerd te worden middels een maatregelplan. Echter kon het maatregelplan bij de BMW dealer niet worden uitgevoerd, omdat de telefoon module niet meer communiceerde op het voertuig netwerk. De 5-serie was van een auto-handelaar en die wilde liefst zo min mogelijk kosten maken, het vernieuwen van de telefoon module was zeker niet gepland! Via via was het revisie bedrijf aan ons adres gekomen en ze belden ons op met de vraag of wij hier een oplossing voor beschikbaar hadden. "Ja, wij zouden een selectief maatregelplan kunnen uitvoeren en zo alleen de nieuwe mechatronica kunnen programmeren." was ons antwoord.

In de werkplaats

Toen de Bimmer eenmaal in onze werkplaats stond hebben we met onze dealerlevel diagnose apparatuur een CIP scan uitgevoerd. Hieruit bleek dat de telefoon module inderdaad de boosdoener was. We hebben een selectief maatregelplan samengesteld waarbij we de nieuwe mechatronica van nieuwe software hebben voorzien.

Herprogrammering van de transmissie elektronica (EGS) middels een selectief maatregelpan

Op de foto is te zien dat naast de mechatronica ook twee andere regeleenheden geherprogrammeerd zijn. De mechatronica (transmissie electronica / EGS) vormt een groep met de motorelektronica. Deze worden dus altijd als groep geprogrammeerd. Tevens is ook de wagenhoogte elektronica mee geprogrammeerd.

Status update van de programmeringen

Voordelen

Een maatregelplan kost vaak veel tijd, met name de programmeringen van de infotainment- en navigatiesystemen. Een hele nacht programmeren is eerder regel dan uitzondering. Een selectief maatregelplan geeft dus veel tijdwinst. Een mooi voorbeeld is de reparatie van de A116 foutcode in de BMW 1- en 3-series.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Oplossen van diagnose klussen. Ook als u niet echt in de buurt van ons gevestigd of woonachtig bent. Wij bieden het volgende:

 Transport naar onze werkplaats tegen een gunstig tariefAls de auto nog rijdbaar is, kan deze na overleg in de gemeente Nieuwkoop afgeleverd wordenAls de auto nog rijdbaar is, kunnen we die ophalen tussen Nieuwkoop en Wijk en AalburgSpecifieke coderingen, in overleg, op locatie uitvoerenOndersteuning bij diagnose, variant coderingen of specifieke programmeringen als de juiste diagnose equipment aanwezig is, maar de kennis om de procedure geslaagd te kunnen uitvoeren ontbreekt

Vragen over BMW onderhoud, reparatie of diagnose van storingen. Contact met ons opnemen is eenvoudig. Bel met T 0416-691396 of gebruik de online afspraak planner op onze website.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service