Recent

DSG reparaties

Specialistische DSG reparaties 

De modellen van Volkswagen en Audi worden met de DSG versnellingsbak uitgerust. Deze mooie techniek kampt echter ook met een aantal problemen. Waaronder:

Driveability problemenDefecte koppeling van de 7-traps DSG versnellingsbakDefecte mechatronica 6-traps DSG versnellingsbakDefecte mechatronica 7-traps DSG versnellingsbak

Driveability problemen

We schreven reeds eerder over de driveability problemen bij met name de 7-traps DSG versnellingsbak. Veel berijders ondervinden hinderlijke trillingen of onprettige schakelovergangen. Deze problemen ontstaan door niet goed afgestelde software, ook nog steeds na de zoveelste software aanpassing van VAG, of een al te ver "versleten" koppeling. Het is dan ook raadzaam de software zo vroeg mogelijk te upgraden. Dit voorkomt een vroegtijdige noodzakelijke vervanging van de koppeling, wat een kostbare reparatie is. In veel gevallen is het upgraden naar onze speciale software al voldoende om de driveability problemen op te lossen. Soms zijn de adaptiewaarden van de koppeling dusdanig uit de pas gelopen dat vervanging de enige oplossing is. 

Defecte koppeling van de 7-traps DSG versnellingsbak

Vervanging van de koppeling van de 7-traps DSG versnellingsbak (DQ 500) is een reparatie die heel veel wordt uitgevoerd, soms zelfs al meerdere malen in de garantieperiode van een auto. Buiten de garantieperiode draait de auto-eigenaar op voor deze reparatie. Ons advies is om de software zo snel mogelijk te upgraden, zoals hierboven beschreven beschreven. Door de te lage toerentallen waarbij de DSG versnellingsbak opschakelt ontstaan er trillingen in de aandrijflijn waarbij de koppeling als eerste defect zal gaan. Na verloop van tijd worden hier zelfs foutcodes op gezet. Als deze foutcode eenmaal aanwezig is, dan is het vaak al te laat om alleen te volstaan met een software upgrade.

Om de koppeling te kunnen vervangen dient de DSG versnellingsbak te worden gedemonteerd. Na demontage van de DSG versnellingsbak wordt de koppeling verwijderd, hier is speciaal gereedschap voor nodig. Ook voor het monteren en afstellen van de koppeling is speciaal gereedschap vereist. Wij gebruiken hiervoor het speciaal gereedschap van VAG en ook de nieuwe koppeling is origineel. Dit alles om herhalingsbezoeken te voorkomen, die zijn immers voor u en ons niet leuk.

Wij kunnen deze reparatie natuurlijk voor auto-eigenaren als voor collega autobedrijven uitvoeren. Het bedrijf kan kiezen voor een complete reparatie of om de DSG versnellingsbak los aan te leveren. Echter als de DSG versnellingsbak los wordt aangeleverd dient men wel te beschikken over diagnose gereedschap dat alle adapties van de nieuwe koppeling kan uitvoeren. Aansluitend dient een adaptie proefrit uitgevoerd te worden.

Oude koppeling nog gemonteerd en de nieuwe ernaast

 

Defecte mechatronica 6-traps DSG versnellingsbak

In de 6-traps DSG versnellingsbak (DQ200 en DQ250) wordt een meervoudige plaat koppeling toegepast. De DQ200 en DQ250 transmissies gaan aanzienlijk minder vaak stuk dan de nieuwe 7-traps  DSG versnellingsbak. Echter geeft de mechatronica van deze  DSG versnellingsbak problemen met foutcodes op snelheidsensoren, defecte pompen of defecte actuatoren. In veel gevallen kunnen we deze magatronica's reviseren. Mocht dit niet meer mogelijk zijn dan hebben wij ook nieuwe mechatronica's op voorraad liggen. De nieuwe mechatronica die wij monteren is van het nieuwste type met verbeterde plunjers en uiteraard 100% origineel. Wij monteren deze eventueel in combinatie met de verbeterde software voor betere drivebility eigenschappen. Het monteren van de gereviseerde of nieuwe mechatronica's is een secuur klusje. We hebben al regelmatig nieuw gemonteerde mechatronica's gezien waarbij het toch mis is gegaan. Met name de lange uitstekende toerental sensor is een onderdeel wat erg gevoelig is en snel breekt. Wij bieden deze reparatie dan ook aan voor auto-eigenaren en voor collega autobedrijven.

Defecte mechatronica 7-traps DSG versnellingsbak

Ook de mechatronica van de nieuwere 7-traps DSG versnellingsbak gaat regelmatig defect. Hier hebben we nog geen revisie voor beschikbaar. Wel hebben wij nieuwe originele verbeterde mechatronica's in huis. Hierdoor kan de auto dezelfde dag weer de weg op. In verband met de bekende problemen van de koppeling raden wij hier ten stelligste aan om ook de verbeterde software te plaatsen. Voor een juiste de- en montage is speciaal gereedschap nodig, die wij uiteraard ook in huis hebben. Wij bieden deze reparatie dan ook aan voor auto-eigenaren en voor collega autobedrijven. 

Contact

Wilt u contact met ons? Dat kan via T 0416-691396 of via het berichtformulier op deze website. Stuurt u ons een email? Noteer dan altijd de voertuiggegevens in uw bericht. 


Vragen of opmerkingen?

Onderwerp
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon
Bericht*
Autobedrijf Wout Bouman verzekert mij met de grootste zorgvuldigheid om te gaan met mijn persoonlijke gegevens conform de Wet op de Privacy en belooft daarmee deze gegevens niet te verstrekken aan derden.
© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service