Recent

De EU in onze diagnose werkplaats

Topambtenaar bezoekt ons autobedrijf

Op woensdag 6 juli 2016 heeft een topambtenaar, mevrouw Joanna Szychowska, een bezoek aan de diagnose werkplaats van ons autobedrijf gebracht. Mevrouw Szychowska is binnen de Europese Commissie hoofd van de unit Automotive & Interne Markt. Het bezoek is samen met Bovag en een tweetal collega autobedrijven voorbereid. 

Iwan en Frank hebben de delegatie van zowel de Europese Commissie, de Bovag en de CECRA laten zien dat er veel hindernissen te nemen zijn om aan de juiste technische informatie te komen voor een onafhankelijk autobedrijf zoals het onze. We hadden een drietal praktische voorbeelden voorbereid. 

Volvo V50 waarvan het instrumentenpaneel en het infotainment naar het Nederlands geprogrammeerd dienden te worden. De auto was via Duitsland naar Nederland geïmporteerd. Niet vreemd dat de nieuwe eigenaar de bediening van de auto graag in het Nederlands ziet en natuurlijk ook veel veiliger. Peugeot 308 die voorzien is van een trekhaak. Voor de juiste werking van de verlichting dient de centrale elektronica (BSI) op de juiste wijze gecodeerd te worden. Correcte werking van trekhaak- en aanhangerverlichting dient hier geen verdere uitleg ons inziens.  Audi A5 met een defect raammechanisme van de passagiersdeur. Raammechanisme en elektronische deurmodule vormen een onderdeel. Na vervanging werkt het raammechanisme weer zoals het hoort, echter de verstelling van de buitenspiegel en de richtingaanwijzer in de buitenspiegel functioneren niet meer. Hiervoor is toegang tot specifieke codeerinformatie noodzakelijk. 

Drie praktische voorbeelden die de delegatie direct inzicht gaven in de huidige complexiteit van voertuigen en de noodzakelijke toegang tot de benodigde technische informatie. Daarbij mogen we zeker niet uit het oog verliezen dat de autofabrikant steeds meer technische informatie alleen beschikbaar stelt via de zogenaamde online data servers waar we eerder al eens over schreven. Na afloop van de uitleg werd een lunch in de tuin achter ons bedrijf geserveerd. 

Contact 

U kunt ons bereiken via T 0416-691396. Stuurt u liever een email. Gebruik dan het formulier op onze website

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service