Recent

Cruise-control Volkswagen Up

Originele cruise-control op de Volkswagen Up, Seat Mii of de Skoda Citygo.

Al eerder blogden we over de retrofit van originele cruise-control voor verschillende modellen uit de Volkswagen groep. Een van onze volgers daagde ons uit om een Volkswagen Up te voorzien van een originele cruise control. Bij de Volkswagen, Seat Mii of Skoda Citygo is het namelijk een stuk ingewikkelder om achteraf cruise control te monteren.

Bij deze modellen dient namelijk de bedrading gerealiseerd te worden. Door de elektrische schema's in onze werkplaats documentatie te bestuderen konden we nagaan welke extra bedrading aan het voertuig toegevoegd moest worden.

Aan de slag

In ons leenauto assortiment hebben we twee Volkswagen Up's. De verschillende regeleenheden werden gecontroleerd op de mogelijkheid van cruise-control ondersteuning. Beide Up's bleken geschikt als proefobject. We bestelden de benodigde onderdelen. Vervolgens gingen we met een van de Up's aan de slag.

Originele stuurkolomschakelaar met cruise control bediening

Om de stuurkolom schakelaar te plaatsen werden de diverse onderdelen van de stuurkolom gedemonteerd.

Oude stuurkolomschakelaar klaar voor demontage

Een aantal interieur delen moeten gedemonteerd worden om de bedrading op de body control module aan te kunnen sluiten. Door gebruik te maken van originele stekkertjes kunnen we de bedrading als exact zoals de fabriek zou doen in de hoofdstekkers van de BCM en stuurkolom stekker aansluiten.

Ook in de motorruimte is het nodige demontage werk noodzakelijk. Vervolgens kan dan de bedrading op de motormanagement regeleenheid aangesloten worden.

Nadat alles is aangesloten, de benodigde coderingen zijn uitgevoerd en de meetwaardenblokken zijn gecontroleerd is het tijd om de proef op de som te nemen. Een geslaagde proefrit is het resultaat, waarbij het controle-lampje in het instrumentenpaneel oplicht bij ingeschakelde cruise control.

Controle-lampje van de cruise-control

Net als origineel

Contact

Bent u eigenaar van een Volkswagen Up, Skoda Citygo of een Seat Mii? Wilt u ook relaxed rijden met cruise-control? Informeer dan naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken via T 0416-691396. U kunt ons ook een bericht sturen via de website

Reacties (1)

Reactie toevoegen
jouke
5 Feb
Goedemiddag,
Ik heb een VW Up! Move Up! 1.0 uit juni 2018. Graag zou ik een prijsopgave ontvangen om een originele cruisecontrol te plaatsen zoals in bovenstaande artikel is geschreven.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service