Recent

Cruise control inbouw voor Volkswagen groep modellen

Originele cruise control in uw Volkswagen

Onze techneuten monteren regelmatig cruise control systemen in auto's. Altijd zullen zij proberen om een originele cruise control bediening te bewerkstelligen. We hebben er nooit eerder over geschreven, maar ook voor de modellen uit de Volkswagen groep voeren wij deze cruise control retrofits uit. 

We nemen u mee tijdens de inbouw van een originele cruise control in een VW Golf VI uit bouwjaar 2009. Stap voor stap laten we u zien hoe onze techneuten de montage van de cruise control zorgvuldig uitvoeren.

Stap 1 Uw auto mist een originele cruise control

Dat is balen. Cruise control is een fijne accessoire waar u veel plezier aan kunt beleven, mits vakkundig ingebouwd. 

Deze VW Golf VI beschikte niet over cruise control

Stap 2 Demonteren kolomschakelaar

Dit is een zorgvuldig werkje. Zowel airbag als stuurwiel dienen gedemonteerd te worden. Tevens dient de stuurwiel elektronica module los genomen te worden. Wanneer dit onzorgvuldig gedaan wordt, sneuvelt de kostbare stuurwiel elektronica. 

Eerst moet de oude kolomschakelaar worden gedemonteerd

Stap 3 Montage van de nieuwe schakelaar met cruise control bediening

Nu kan de nieuwe kolomschakelaar met originele cruise control bediening gemonteerd worden. Vervolgens worden stuurwielelektronica, stuurwiel, stuukolombekleding en airbag terug gemonteerd.

Montage van de originele cruise control schakelaar

Stap 4 Coderen van de voertuig-eletronica

Nu moeten we er nog voor zorgen dat de boord-elektronica daadwerkelijk de signalen van de nieuwe cruise control schakelaar gaat verwerken. Dit doen we door de codering van de stuurwiel-elektronica aan te passen. Voor de verwerking van de gegevens van de koppelings- en rempedaalschakelaars passen we de motorelektronica codering aan. 

Contact

Voor een vraag over cruise control inbouw in uw Volkswagen, Seat, Skoda of Audi neemt u contact met ons op via T 0416-691396. Wanneer u uw voertuig gegevens beschikbaar heeft maken wij voor u een passende offerte.  U kunt ons ook een bericht sturen. Noteer dan wel het kenteken of chassisnummer van uw auto. 

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service