Recent

Chevrolet Aveo zonder dashboard verlichting

Chevrolet Aveo 1.2 16V uit 2008

De Chevrolet werd ons aangeboden voor een second opinion. De Aveo kampte met een storing in de snelheidsmeter verlichting. Hiervoor was reeds een nieuwe zekeringkast onder het dashboard geplaatst en nu werd getwijfeld aan de slice pack achter het dashboard. Een slice pack is de Chevrolet benaming voor een connector-blok. Om deze slice pack te vervangen was het noodzakelijk het volledige dashboard te demonteren. Een klus waaraan een flink offerte bedrag was gekoppeld. De eigenaar van de Chevrolet had echter geen vertrouwen in de gestelde diagnose en zo kwam de auto bij ons terecht.

Het dashboard van de Chevrolet Aveo. De auto kampte met een storing waardoor onder andere de verlichting van de snelheidsmeter niet werkte.

Oorzaak of gevolg?

Wij zijn onze diagnose van vooraf aan begonnen. Met behulp van de juiste werkplaatsinformatie, zoals bijvoorbeeld het elektrisch schema, werd ons al snel duidelijk dat er wel een 12 Volt voeding de zekeringkast in ging, echter kwam de 12 Volt voeding niet meer uit de zekeringkast. Dus zekeringkast defect. Maar die was toch al vervangen? Inderdaad die was reeds vernieuwd. Door nog een aantal metingen uit te voeren werd duidelijk dat er kortsluiting in het verlichting circuit van het instrumentenpaneel zat waardoor de zekeringkast opnieuw defect was gegaan.

De aangetaste print van het defecte instrumentenpaneel van de Chevrolet Aveo.

Op de bovenstaande foto is het defecte instrumentenpaneel te zien. Het instrumentenpaneel hebben we moeten vervangen. Om de kosten niet onnodig hoog te maken hebben we een bypass gemaakt om de zekeringkast heen.

Constructiefoutje

Chevrolet heeft hier dus een constructiefout gemaakt. Het circuit is namelijk wel gezekerd, alleen is de verbinding die door de zekeringkast loopt de zwakste schakel. Hierdoor gaat de zekeringkast stuk en niet de zekering. Bij deze auto heeft dit geleid tot twee defecte zekeringkasten.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service