Recent

Chevrolet Matiz met sluiting in kabelboom.

Chevrolet Matiz uit 2007 wil niet meer aanslaan

Deze Matiz werd door de sleepdienst bij ons afgeleverd. De auto was al een paar keer afgeslagen, maar kon dan wel opnieuw gestart worden. Echter nu wilde de motor niet meer aanslaan. Onze diagnose apparatuur gaf een melding van een missend nokkenassignaal. Na een aantal metingen werd duidelijk dat er een voeding ontbrak op de motor-ecu en diverse motormanagement componenten waaronder de nokkenassensor. Dit was een logisch gevolg van een defecte zekering in de zekeringkast.

Deelschema van het circuit waar de zekering van defect ging.

Na diverse metingen konden we het deel waar kortsluiting moest zitten verkleinen en hebben we de kabelboom geïnspecteerd. Heel handig hierbij is een automaat zekering.

Automaat zekering erg handig bij kortsluiting controles.

Na een grondige inspectie van de kabelboom vonden we een hele kleine beschadiging.

Kleine beschadiging zichtbaar

Door de ommanteling te verwijderen werd de oorzaak duidelijker. De voeding van de injector van de eerste cilinder maakte massa sluiting.

Massasluiting duidelijk zichtbaar.

Na reparatie van de kabelboom werkte alles weer naar behoren en bleef de zekering netjes intact. De motor van de Chevrolet Matiz slaat niet meer af.

Heeft u ook een Chevrolet die onderhoud, reparatie of diagnose van een storing nodig heeft? Neem gerust contact met ons op via 0416-691396 of onze online afspraak planner.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

┬ę 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service