Recent

BMW Z4 bandenspanning indicator weigert dienst

Bandenspanningsindicator van BMW Z4 geeft storing

Er werd ons een BMW Z4 aangeboden met een storing in het zogenaamde RPA systeem. Het RPA systeem zorgt ervoor dat de berijder een waarschuwing krijgt wanneer er een lekke band onder het voertuig zit. De klacht van de Z4 eigenaar was dat de RPA initialisatie niet meer geselecteerd kon worden in het i-Drive menu.

BMW RPA schermweergave: systeem actief - correct werkende RPA, foto is na reparatie genomen

Diagnose BMW Z4

De opgeslagen foutcode in het Dynamic Stablity Control systeem luidde 60AD RPA system initalisation: plausibility. Het BMW RPA systeem is een zogenaamde indirecte bandenspanningsbewaking, welke werkt op basis van een vergelijking van de vier afzonderlijke wielsnelheden. Om deze reden worden de foutcodes in de DSC elektronica opgeslagen. 

We zijn gestart met het controleren van de variantcodering van de elektronica modules in deze Z4. Hier konden we geen onjuistheden aan vast stellen. Voor de BMW waren voor 17 van de aanwezige elektronica modules software updates aanwezig. Dit wordt door BMW vaak aangeduid als het uitvoeren van een maatregelplan. Nadat de updates geïnstalleerd waren, functioneerde de RPA weer naar behoren.

BMW Z4 RPA initialisatie scherm - correct werkende RPA, foto is na reparatie genomen

Heeft u ook een BMW die onderhoud, reparatie of diagnose van een storing nodig heeft? Neem gerust contact met ons op via 0416-691396 of onze online afspraak planner.


Vragen of opmerkingen?

Onderwerp
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon
Bericht*
Autobedrijf Wout Bouman verzekert mij met de grootste zorgvuldigheid om te gaan met mijn persoonlijke gegevens conform de Wet op de Privacy en belooft daarmee deze gegevens niet te verstrekken aan derden.
© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service