Recent

BMW 5-serie E61 met storingen in de achterklep

Verschillende storingen aan de BMW achterklep elektronica

In de achterklep van de BMW 5-serie type E61 zit een flinke hoeveelheid elektronica. Verlichting, vergrendeling, achterruitverwarming, maar ook comfort functies als bijvoorbeeld soft-close of automatisch openen en sluiten. De bedrading van deze functies loopt door de scharnieren van de achterklep. 

De constructie die BMW destijds heeft gekozen is niet de beste geweest. Regelmatig zien we BMW's met problemen in de bedrading van de achterklep. Met name rond de scharnierpunten is de kabelboom zwak. Veel bedrijven repareren de bedrading ter plekke van de breuk. Dit is uitstel van executie. De soldering breekt weer als gevolg van het het openen en sluiten van de achterklep. Een betere oplossing is het vervangen van de kabelboom. Het vervangen van deze kabelboom is een lastig klusje. Men moet de originele kabelboom doorknippen en daar het reparatiedeel aan vast maken. Er zijn een aantal draden met dezelfde draadkleur. Dus waakzaamheid is geboden.

We hebben in onze werkplaats inmiddels ervaring in het repareren van deze kabelboom. We kennen de knelpunten van deze klus en weten dus waar we op moeten letten om de reparatie tot een goed einde te brengen. 

De kabelboom is niet altijd de boosdoener van de storingen. We starten dus altijd met onze basis diagnose. Zo kunnen we precies bepalen waar het probleem zit. Dit geld met name voor de problemen met de radiografische afstandbediening en de ontvangst van de radio.

Contact

Onze techneuten staan u graag te woord. Heeft u een vraag voor ze, bel dan gerust met T 0416-691396. U kunt ook een email sturen via onze website. 

Reacties (1)

Reactie toevoegen
Richard
1 maand geleden
Beste Wout,
Ik ben in bezit van een BMW E61 uit 2007 (facelift model) waarbij de afstandbediening niet meer werkt sinds een paar dagen. Kan de auto niet meer met de sleutel openen en sluiten, en de voorgeprogrameerde zenders zijn weg.
Ik weet niet of de batterij uit de sleutel overleden is (mijn vrouw heeft de andere sleutel als reserve omdat die al eerder uitviel), of dat de ontvanger onder de spoiler de geest heeft gegeven (ik heb gisteren de spoiler wel even losgeschroefd en daaronder leek het droog, en de zwarte bak waarin de ontvanger zit leek al eerder te zijn dichtgekit), of dat de vermaledijde kabel is gebroken. De achterruitverwarming doet het ook al een tijdje niet meer.
U bent kennelijk een specialist hierin. Kunt u aangeven hoe u te werk gaat en wat de te verwachten kosten zijn? Kan ik naar u toe rijden en daar werken met een Wifi verbinding terwijl u de reparatie uitvoert? Ik woon in Den Haag en werk in Rotterdam...

Groet,
Richard Stemerdink
M 06 5423 8126

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service