Recent

BMW beenruimte (FRM) module storing

Richtingaanwijzers knipperen snel

Onlangs wilde een collega autobedrijf een BMW 3-serie 325i Touring (E91) afleveren. Tijdens de afleveringsinspectie ontdekten zij een probleem aan de verlichting. De richtingaanwijzers knipperden snel en in het info-display verscheen de melding "Defect aan verlichting". 

De BMW werd naar Wijk en Aalburg gebracht. Daar aangekomen controleerden wij de staat van de lampen, de fittingen en de bedrading. Dit alles werd in orde bevonden. De beenruimte (FRM) module is onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van de verlichting, elektrische raambediening en verwerking van de signalen van de portierschakelaars. Tevens verzorgt de beenruimte module ook de verwerking en verdeling van diverse datastromen tussen LIN-bussen en het K-CAN netwerk. En last but not least: de voertuig order is ook opgeslagen in de beenruimte (FRM) module. 

Netwerk bus systemen in een E90

Belangrijke taken

Het mag dus duidelijk zijn dat de beenruimte (FRM) module een aantal belangrijke taken heeft uit te voeren in het voertuig. Bij een defect aan deze module dienen dan ook diverse coderingen en programmeringen uitgevoerd te worden. 

In het geval van deze E91 wisten we de fout te herleiden naar een defecte beenruimte(FRM) module. We monteerden een nieuwe module. Codeerden en programmeerden de nieuwe module met onze dealerlevel diagnose apparatuur. De BMW kon alsnog afgeleverd worden met correct werkende verlichting. 

Contact

Op zoek naar een echte BMW specialist? Onze techneuten zijn vakidioten met passie voor techniek. Wilt u het onderhoud van uw Mini of BMW ook door ons laten uitvoeren? Of kampt uw Mini of BMW met een storing? Neem dan contact op met ons via T 0416-691396. U kunt ook via het afspraak formulier op onze website in contact met ons komen. Heeft u een ander merk auto? Kijk hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service