Recent

BMW 1-serie kampt met fout A116 van de ELV stuurkolom vergrendeling

A116 ELV abruption error

BMW's kunnen kampen met een ELV stuurslot storing. De eigenaar van een BMW 1-serie zocht contact met ons. Hij had met zelf aangeschafte diagnose apparatuur de storingen van zijn BMW uitgelezen. De reden hiervoor was het branden van een rood controle lampje in de vorm van een stuurslot in het combi instrument. De opgeslagen foutcode luidde: A116 ELV abruption error. Deze  foutcode is voor ons een bekende. We hebben er al eerder over geschreven op onze Fixed & Gone pagina

In het combi-instrument brandt het rode stuurslot symbool

Stuurkolom vervangen

Deze BMW eigenaar had al een offerte van een BMW dealer om de complete stuurkolom te vervangen. Een dure aangelegenheid, het offerte bedrag bedroeg zo'n 900 euro.

In het geval van de A116 storing controleren wij altijd eerst de software versies van de verschillende regelmodules in het voertuig. Volgens de dealer waren er geen software updates beschikbaar voor deze BMW 1-serie. Zo ook dus bij deze Bimmer. De onderstaande foto toont aan dat voor acht regelmodules nieuwere software beschikbaar was. 

Controle van de software versies leert ons dat voor 8 regelmodules een nieuwere software versie beschikbaar is

Alternatief voor BMW rijders

Door inzet van kennis, informatie en goede diagnose tools konden we ook deze BMW eigenaar een stuk voordeliger helpen zijn probleem met de stuurkolom vergrendeling op te lossen. In dit geval is de stuurkolom niet vernieuwd. De storing in de airbag is ook meteen voor de 1-serie eigenaar verholpen. 

Inmiddels hebben we een groot aantal BMW's uit de modelseries E81, E82, E87, E90, E91, E92, E93, E60, E61, E63 en E64 binnen gehad die met het ELV probleem kampten. In de meeste gevallen kunnen we het probleem snel verhelpen. Houdt ongeveer rekening met een wachttijd van ongeveer 1,5 uur. 

Contact

Vragen over BMW onderhoud, reparatie of diagnose? Het is eenvoudig om contact met ons op te nemen. Via T 0416-691396 staan wij u graag te woord. Maakt u liever online een afspraak? Geen punt, met onze online afspraak planner is dat een fluitje van een cent.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service