Recent

Audi A7 houdt het niet meer droog

Hulp en advies is het begin van een goede reparatie

De meeste van onze blog avonturen gaan over lastige storingen en ingewikkelde diagnoses.  Bij deze is dat niet het geval. De eigenaar van een Audi A7 belde ons om advies te vragen. Tijdens het starten was een grote verzameling aan controlelampjes en waarschuwingstonen aanwezig en daarbij het meest vervelende, een weigerende auto. Ons advies luidde dan ook dat de auto naar Wijk en Aalburg moest komen. Helaas was de pechdienst het hier niet mee eens, omdat we aan  de andere kant van Nederland zitten. Een paar dagen later kregen we opnieuw telefoon van de eigenaar. De auto stond inmiddels bij de Audi dealer, hier was ondertussen diagnose gesteld aan de auto. De uitslag kwam neer op een aantal serieuze problemen met daarbij een astronomisch hoge offerte. De vraag van de klant: Of wij een offerte konden maken? Natuurlijk, maar dan willen we de auto wel in onze werkplaats hebben. Binnen het bedrijf hebben we een gezegde: Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Wij gaan liever niet uit van andermans diagnoses/constateringen.

Op Transport naar Wijk en Aalburg

Onze chauffeur heeft de auto bij de dealer opgehaald. De luchtvering was door het lange stilstaan helemaal leeggelopen. Daarmee was het nog een hele klus om de auto goed te kunnen laden en lossen. Met onze diagnose apparatuur hebben we de luchtvering handmatig weer opgepompt, wat de klus vele malen makkelijker maakte. Na aankomst in onze werkplaats zijn we meteen aan de slag gegaan. We hebben een voertuigscan uitgevoerd. Het resultaat? Een voertuig met ontzettend veel foutcodes en een niet communicerende versnellingsbak. In dit geval bleek de diagnose van de dealer juist te zijn. Het koelwater regelventiel van de versnellingsbakoliekoeler lekt. Het gevolg hiervan is dat de complete kabelboom vol zit met koelwater. De stekker op de mechatronica van de versnellingsbak heeft kortsluiting gemaakt.

De stekker van de beschadigde versnellingsbakelektronica

We hebben de mechatronica gedemonteerd uit de versnellingsbak en beide componenten gronding geïnspecteerd. Ook de elektronica van de versnellingsbakregeleenheid hebben we nagekeken. We trokken de conclusie dat er geen verdere componenten behalve de stekkers beschadigd waren. Besloten werd om de stekker op de versnellingsbakelektronica te vervangen. Dit bespaart een heleboel onnodige kosten!

Na het vervangen van het koelwaterregelventiel en het herstellen van de bekabeling hebben we de mechatronica compleet afgesteld en teruggeplaatst in de versnellingsbak. Na het vernieuwen van het filter en vullen met verse transmissie-olie mocht de Audi weer de weg op. We hebben ter controle een uitgebreide proefrit uitgevoerd, met als resultaat een heerlijk rijdende auto en een besparing van ruim € 1600,- ten opzichte van de dealer offerte!

Contact

U kunt met onze diagnose specialisten in contact komen via T 0416-691396, optie 1. Een email sturen kan natuurlijk ook. Vermeld altijd de gegevens van uw auto, zoals kenteken en identificatienummer.


Vragen of opmerkingen?

Onderwerp
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon
Bericht*
Autobedrijf Wout Bouman verzekert mij met de grootste zorgvuldigheid om te gaan met mijn persoonlijke gegevens conform de Wet op de Privacy en belooft daarmee deze gegevens niet te verstrekken aan derden.
© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service