Recent

Audi A6 (4F) stuurkolom vergrendeling foutcode 00288

Oplossing voor foutcode 00288 bij de Audi A6 (4F)

Speciaal voor collega autobedrijven kunnen wij een gereviseerd regelapparaat voor elektronische stuurkolom vergrendeling leveren. Audi levert alleen een peperdure stuurkolom. Foutcode 00288 is een veel voorkomende storing in dit regelapparaat. Met een gereviseerd regelapparaat kunt u deze storing oplossen.

Gereviseerd regelapparaat voor elektronische stuurkolomvergrendeling toepasbaar in een Audi A6.

  • Audi A6 (4F) 2004 - 2011

De foutcode "00288 - Bediening vergrendeling stuurkolom (N360)" duidt op een defecte stuurkolomvergrendeling. Audi levert geen losse stuurkolom vergrendeling. Deze module wordt met een complete stuurkolom geleverd. Een duur onderdeel dat dus algauw een gepeperde offerte tot gevolg heeft bij deze storing.

Wij leveren u een gereviseerd regelapparaat voor elektronische stuurkolomvergrendeling.

Let op:

  • Om het oude defecte regelapparaat te kunnen demonteren, dient u de foutcodes in regelapparaat 05 met geschikte diagnose apparatuur te wissen. Aansluitend neemt u de stekkers van de stuurkolomvergrendeling los. Het stuurslot is en blijft dan in de open positie staan;
  • Bouw vervolgens de gehele stuurkolom uit. Het regelapparaat voor de stuurkolomvergrendeling zit namelijk vanaf de bovenzijde aan de stuurkolom bevestigd. Dus niet de eenrichtingsbouten die je vanaf de onderzijde ziet zitten los draaien!
  • Het gereviseerde regelapparaat dient met geschikte diagnose-apparatuur te worden ingeleerd op de auto. Dit kan eventueel via diagnose op afstand, mits u daar een geschikte interface voor heeft in uw werkplaats;
  • Tijdens het inleren dienen alle sleutels bij de auto aanwezig te zijn.

Het oude regelapparaat dient bij ons onbeschadigd ingeleverd te worden.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service