Recent

Audi A4 bomvol foutcodes na diefstal

Vragen over autodiefstal

Steeds vaker worden wij benaderd door collega's die vragen hebben over auto diefstal. Veel auto's uit de Volkswagen groep, die terug gevonden zijn na diefstal, kunnen met niet-geprogrammeerde sleutels gestart worden. De Audi A4 model 8E van bouwjaar 2006, die de hoofdrol speelt in dit artikel, was ook terug gevonden na diefstal en bleek ook nog eens bomvol foutcodes te staan. Wat was er aan de hand?

De Audi A4 (8E) werd ons aangeboden met een bomvol foutverslag

Immo-OFF

De motormanagement computer was dusdanig bewerkt door het dievengilde, zodat de wegrijblokkering niet meer actief was. De auto is dan eenvoudig te starten, er is immers geen geprogrammeerde sleutel meer nodig. Dit kan worden opgelost door de wegrijblokkering weer te activeren in de motormanagement computer. Hiervoor is enig programmeer werk noodzakelijk.

Veel storingscodes

Nadat we de startblokkeirng in orde hadden gemaakt, bleven we zitten met enorm veel storingscodes in de elektronica. Ook was één module zelfs helemaal niet uit te lezen. Het garagebedrijf dat de auto bij ons had aangeboden wilde graag dat we hier ook een diagnose voor stelden. 

Kennis, informatie en tools: we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken

Diagnose

Metingen op de Comfort CAN bus van deze Audi toonden aan dat het netwerk actief gehouden werd. Dit soort problemen zien wij regelmatig in onze werkplaats verschijnen, herinneren jullie het Opel Insignia artikel nog? Ook bij deze Audi A4 zijn we op zoek gegaan naar de veroorzaker van de CAN bus storing. Dat dat gelukt is moge duidelijk zijn, we hebben inmiddels veel ervaring met dergelijke storingen.

De Audi A4 is weer storingsvrij, geen brandende controle lampjes meer in het combi-instrument en een goed werkende startblokkering

Twee vliegen in één klap

Bij aflevering vroegen wij het garagebedrijf of deze Audi last had van een verhoogd ruststroom verbruik. De gemeten activiteit moest wel een lege accu veroorzaken, immers ging het netwerk niet in rust. We bleken het bij het juiste eind te hebben. Of te wel: twee vliegen in één klap!

Contact

Onze techneuten zijn gepassioneerde vakidioten. Voor vragen over Audi onderhoud en/of reparatie of het maken van een afspraak belt u met T 0416-691396. Online plannen kan ook. Daar hebben we een handige online afspraak planner voor. 


Vragen of opmerkingen?

Onderwerp
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoon
Bericht*
Autobedrijf Wout Bouman verzekert mij met de grootste zorgvuldigheid om te gaan met mijn persoonlijke gegevens conform de Wet op de Privacy en belooft daarmee deze gegevens niet te verstrekken aan derden.
© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service