Recent

ACC kalibratie en uitlijnen

3D uitlijnen en rijhulpsystemen kalibreren

Vandaag de dag worden steeds meer auto's uitgerust met zogenaamde rijhulpsystemen zoals onder andere adaptieve cruise control (ACC), verkeersbordherkenning, voetgangerherkenning en Lane Assist. Nadat reparaties aan deze systemen zijn uitgevoerd is het noodzakelijk om de benodigde kalibraties en afstellingen uit te voeren. Om dat te kunnen doen dient nauwkeurige meetapparatuur te worden ingezet. Immers een radar-module die 700 meter voor het voertuig uitkijkt kan bij een kleine afstellingsfout zomaar op de verkeerde weghelft "kijken".

Hoe gaat zo'n rijhulp kalibratie nou precies?

Allereerst moeten we zeker weten dat de auto kaarsrecht vooruit rijdt. We beginnen dus altijd met een vierwiels-uitlijning. Hiervoor gebruiken we een 3D uitlijnapparaat.

Met een 3D uitlijnapparaat worden eerst de wielstanden gecontroleerd

Ingangsmeting voorafgaand aan het kalibreren van de rijhulpsystemen

Nadat de wielstanden zijn gecontroleerd en zonodig ook gecorrigeerd dan kunnen we verder gaan met de kalibratie van de rijhulp. Het speciale afstelbord wordt dan heel nauwkeurig voor de auto opgesteld. Vervolgens wordt met behulp van diagnose-apparatuur de kalibratie ingang gezet.

Speciaal afstelbord voor de rijhulpsystemen

De video hieronder geeft het gehele proces van 3D uitlijnen en kalibreren van de rijhulp goed weer.

Contact

Wilt u ook een kalibratie van uw rijhulpsysteem op uw auto laten uitvoeren? Via T 0416-691396 of email zijn we snel bereikbaar.

Reacties (0)

Reactie toevoegen
Vul het formulier hieronder in om als eerste te reageren op dit artikel.

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service