Recent

722.6 Automaat Mercedes in storing

Automaatbak Mercedes-Benz gaat in storing

De automatische versnellingsbak met type aanduiding 722.6 van Mercedes-Benz gaat in storing door foutcodes op de snelheidsensoren Y3/6N3 of Y3/6n2. Foutcodes die dan kunnen ontstaan zijn:

P2203 - Interne electronica controle van onderdeel Y3/6N3 (toerentalsensor 3) is misluktP220A - Toerental vergelijking tussen Y3/6N2 en Y3/6N3 is niet plausibel

Layout van electronica in de automatische transmissie

Doordat we veelvuldig worden geraadpleegd over deze storing hebben we hier een juiste reparatie  voor ontwikkeld. Hierbij vervangen we niet alleen de electronica in de versnellingsbak, maar ook een aantal onderdelen die vaak storingen en/of lekkages veroorzaken. In de loop de jaren hebben we hier ervaring mee opgedaan. Zodoende zijn die problemen voor de toekomst ook uitgesloten. 

Oude unit nog op zijn plek Unit verwijderd Oude en nieuwe sensorplaat Demontage van de sensorplaat Nieuwe sensorplaat gemonteerd

Na de de- en montage werkzaamheden en het vervangen van alle onderdelen wordt de automatische versnellingsbak weer voorzien van een nieuw filter en een nieuwe pakking. Hierna wordt de automaat gevuld met nieuwe olie en gepeild met de speciale peilstok van Mercedes-Benz. Alle coderingen en de bijbehorende adaptierit worden uitgevoerd, zodat de automaat weer met een goed gevoel retour kan naar de eigenaar. Vraagt u vrijblijvend naar onze all-in-prijs.

Automaat spoelen of verversen

Nadat een automatische versnellingsbak leeg is gelopen zit er nog ongeveer 1/3 oude olie in de koppelomvormer en op andere plaatsen waar het niet leeg kan lopen. Hierdoor wordt bij een "normale" verversing de nieuwe olie gemengd met de oude olie. Een veel beter alternatief is het spoelen. Tijdens het spoelproces wordt de gehele automatische versnellingsbak gereinigd van binnen. Alle oude olie wordt ververst doordat we met twee keer de toegepaste hoeveelheid olie de automatische versnellingsbak vullen. Tijdens dit vul proces vult onze spoelmachine de bak geleidelijk met nieuwe olie terwijl de oude olie uit de automatische versnellingsbak loopt. We kunnen dit prachtig monitoren. We zien dan perfect wanneer er nog alleen maar verse, mooie rode ATF olie uit de automatische versnellingsbak komt. Hierna weten we zeker dat het gehele olie circuit van de automatische versnellingsbak gereinigd en ververst is. Deze methode bieden we tegen een meerprijs van €300,00 incl BTW aan. Alleen in combinatie met onze beproefde reparatie methode van de sensorplaat.

Contact

U kunt ons diagnose centrum bereiken op T 0416-691396. Een email sturen kan natuurlijk ook. Vermeld altijd het kenteken of chassisnummer van uw auto in de email.

Reacties (1)

Reactie toevoegen
Jos
5 Feb
Wat kost de revisie? Kenteken 91nhgh

Reageren op het artikel

© 2018 | Autobedrijf Wout Bouman | Bosch Car Service