Volkswagen New Beetle Cabrio problemen

Comment

Volkswagen New Beetle Cabrio problemen

Een nieuwe uitdaging voor de cabrio-specialisten

Cabrio's, we vinden ze geweldig. Niks leuker dan met open dak rijden op zomerse dagen. En niet te vergeten de technische uitdaging die het ons als specialisten biedt. De complexiteit verschilt enorm per merk en model. Vroeger waren cabrio's niet veel meer dan met de hand wegklapbare constructies van doek. Nu zien we modellen met metalen daken die via verschillende vouw- en schuifconstructies onzichtbaar in de kofferbak passen.  Inmiddels staan we bekend als dé specialisten voor de Audi A4 cabrio en de Volkswagen Eos. Achter de schermen zitten we niet stil. We weten dat de Volkswagen New Beetle Cabrio ook nog wel eens een probleem gevalletje wil zijn. Daarom hebben we ons dit systeem ook eigen gemaakt zodat we snel en vakkundig diagnose kunnen stellen. 

Hulp gevraagd vanuit het zonnige zuiden

Via e-mail werden we benaderd door een meneer uit Zuid-Limburg. De lokale Volkswagen specialist kon de oplossing niet vinden voor het weigerende dak van de Beetle. Van ons werd de garantie gevraagd dat wij het dak konden repareren. De eigenaar kende de complexiteit van het systeem en was bang dat wij als specialisten het probleem ook niet zouden kunnen oplossen. Na het laten zien van praktijkvoorbeelden die wij met cabrio's meemaken konden we de eigenaar overtuigen de Beetle naar Wijk en Aalburg te brengen. De auto werd afgeleverd bij het Diagnose Centrum in Wijk en Aalburg. 

Analyse van data

Zoals bij iedere storing maken wij bij binnenkomst een complete scan van het voertuig voordat we aan de slag gaan. Hierdoor blijft relevante informatie in de computer opgeslagen. Bij deze auto was er een storing opgeslagen op de cabriokap vergrendelingsmotor die aan de rechterzijde gemonteerd zit. Deze elektromotor zet het dak vast op de carrosserie wanneer het dak geopend is. Zo wordt er voorkomen dat het dak los waait van de auto wanneer deze aan het rijden is. Tijdens het bedienen van het dak controleren we de werking van alle schakelaars en sensoren. Op het moment van storing kunnen we het component aanwijzen dat niet doet wat de constructeur ooit bedacht heeft. Wanneer het dak is aangetrokken door de stelmotor gaat er een bevestigingssignaal naar de regeleenheid.  Bij onze Beetle kwam dat signaal niet aan. Maar wat gaat er dan precies mis? Werkt de stelmotor niet, de schakelaar voor het bevestigingssignaal of gaat het mechanisch mis? Om bij het onderdeel te kunnen komen moet de achterbank en de zij-bekleding worden uitgebouwd.  Bij nadere inspectie blijkt de stelmotor wel te draaien, maar niets aan te drijven. Het gevolg hiervan is dat het dak niet vergrendeld wordt en dat het bevestigingssignaal nooit wordt uitgezonden. 

De oorzaak: Een gebroken tandwiel in de stelmotor.

De oorzaak: Een gebroken tandwiel in de stelmotor.

De New Beetle Cabriolet kent nog wel meer zwakke punten, zo kunnen er nog wel eens problemen met de ramen en de sluitherkenning van de kap ontstaan.  Een onjuiste diagnose kan hierbij leiden tot ontzettend hoge kosten. 

De reparatie en het resultaat

Bij het plaatsen van de nieuwe stelmotor is het van groot belang dat deze correct wordt afgesteld. Wanneer dit verzuimd wordt, kan dat leiden tot beschadiging van het nieuwe onderdeel of van het cabriodak. 

Contact

Naam *
Naam
Type hier het identificatienummer van uw auto. U vindt dit op de kentekencard.

Comment

Comment

Ford en Mazda Durashift versnellingsbak

Oplossing voor diverse Durashift transmissie problemen

De Durashift versnellingsbak van Ford en Mazda is vergelijkbaar met de Opel Easytronic transmissie. Met de Opel Easytronic hebben we in ons diagnose centrum veel ervaring. Wekelijks repareren we meerdere Opel Easytronics met storingen. Het werd dus tijd om ons ook eens in de specifieke eigenschappen van de Durashift transmissie te verdiepen. Hiervoor hebben we allereerst gezorgd voor de juiste diagnose apparatuur. Zonder de drie basis elementen: kennis, informatie en tools is het immers niet gemakkelijk om auto's goed te repareren. 

De Durashift transmissie kent verschillende problemen. Meestal verschijnt in het display van de auto een "F" om aan te geven dat er een probleem is met de Durashift transmissie. Vaak kan de auto dan niet meer gestart worden. Mogelijke foutcodes in het systeem kunnen zijn:

 • P0810 Clutch position fault
 • P0610 Transmission coding error
 • P0614 ECM and TCM compatibilty
 • P0641 Sensor reference voltage “A” circuit open
 • P0642 Sensor reference voltage “A” circuit low
 • P0949 Auto shift manual adaptive learning not complete
 • P2786 Gear shift actuator temperature too high
 • P2787 Clutch temperature too high
 • P2789 Clutch adaptive learning at limit
 • U0415-20-TCM CAN fault communication with ABS

Onderhoud Durashift

Net zoals de Easytronic van Opel heeft de Durashift die Ford en Mazda toepassen ook onderhoud nodig. Ons advies: eens in de twee jaar een A-beurt. De B-beurt kunt u het beste uitvoeren wanneer de onderhoudshistorie van uw Durashift onbekend is. De C-beurt is voor Durashifts met 100.000 km of meer op de teller. 

Beurt A

 • Check-up van de Durashift elektronica
 • Verversen en ontluchten van het koppelingssysteem

Beurt B

 • Check-up van de Durashift elektronica
 • Verversen en ontluchten van het koppelingssysteem
 • Inleren parameters van de koppelingsactuator en de schakelmotoren

Beurt C

 • Check-up van de Durashift elektronica
 • Verversen en ontluchten van het koppelingssysteem
 • Inleren parameters van de koppelingsactuator en de schakelmotoren
 • Versnellingsbakolie verversen

Contact

Naam *
Naam
U vindt het identificatienummer van de auto op de kentekencard.

Comment

Audi A6 (4F) stuurkolom vergrendeling foutcode 00288

Comment

Audi A6 (4F) stuurkolom vergrendeling foutcode 00288

Oplossing voor foutcode 00288 bij de Audi A6 (4F)

Speciaal voor collega autobedrijven kunnen wij een gereviseerd regelapparaat voor elektronische stuurkolom vergrendeling leveren. Audi levert alleen een peperdure stuurkolom. Foutcode 00288 is een veel voorkomende storing in dit regelapparaat. Met een gereviseerd regelapparaat kunt u deze storing oplossen.

Comment